Cultural Corridors of South East Europe

Search Results

Хотели в/около Кърджали

Хотели в/около Кърджали

About


Corridor:
Country: Bulgaria, Язовир Кърджали
Хотели в/около Кърджали

ЗА ЯЗОВИР КЪРДЖАЛИ Язовир “Кърджали” е любимо място за почивка на местните жители. През летният сезон тук отварят множество кафенета, ресторанти, които предлагат голямо разнообразие на напитки и коктейли. Язовир “Кърджали” е любимо място и за всички любители на водните спортове, както и на риболова, разбира се.
Наскоро 5000 броя бяла риба бяха пуснати в язовир “Кърджали”. Те са докарани от яз. “Овчарица”. Бялата риба е една от най - атрактивните за спортен риболов, а има и отлични вкусови качества. Досега не се е срещала в язовир “Кърджали”. Затова се смята, че зарибяването с този вид риба е един исторически момент. Припомня се, че само веднъж преди това, в началото на седемдесетте години на миналия век, е имало такова важно събитие, когато по инициатива на Ловно - рибарското дружество и риболовната дружина на Оловно - цинковия комплекс в Кърджали, язовир “Кърджали” е зарибен със сом. Сега се срещат екземпляри до 100 килограма.
Това не са единствените зарибявания, които се правят от ловно - рибарското сдружение. Преди това в същия язовир са пуснати 45 000 шаранчета.
В язовир “Кърджали” се влива река Арда.