Културните коридори на Югоизточна Европа

Разглеждане на Quicktime панорами

 

Как да заредим QuickTime

Ако филмчетата или панорамите не се виждат трябва да се зареди последната версия на QuickTime. Това можете да направите от тук.

Как да гледаме филмчета QuickTime

Чрез QuickTime се стартират малките филмчета за обекта. По долната рамка на прозорчето са бутоните, с които можете да пускате и спирате филмчето или просто да разглеждате следващата снимка в него. Приятно гледане!

Как да гледаме панорамите QuickTime

QuickTime филмите представят тримерни места (панорами), на които потребителят може да въздейства. В QTVR панорама все едно се озовате вътре в сцената и можете да разглеждате наоколо на 360 градуса.  на някое непознато място по света и да го разглеждаш все едно че си там.

За да се движите в QTVR филмчето, привлачете курсора през сцената. За да се приближавате или отдалечавате натиснете + или – бутоните на долната рамка.

Някои от QTVR филмчетата имат т.н. горещи точки, които ви пренасят от една сцена в друга. Движейки мишката върху горещата точка, курсорът се превръща в стрелка. За да разгледате всички места, от които можете да се пренесете от една сцена в друга, натиснете бутона Show Hot Spot (стрелка с въпросителна на нея). Прозрачни сини полета ще очертаят всички места с горещи точки от текущата сцена. (Ако не са предварително зададени подобни горещи точки, натискането на този бутон няма да има никакъв ефект). Натиснете на горещтата точка и се пренесете в новата сцена. Забавлявайте се :)